Nyheter

ESS Group öppnar ny destination i Danmark

Den svenska hotellgruppen ESS Group är nu redo att presentera sitt andra hotell i Danmark. Det blir ännu en resort, som kommer att ligga vid stranden i Køge och byggs våren 2025. Under 2019 gick ESS Group in på den danska marknaden, då de tog över driften av Marienlyst Strandhotel.

ESS Group öppnar en ny destination i Danmark. Precis på stranden i Køge med utsikt över Öresund – bara 40 km söder om Köpenhamn – skall den nya destinationen ligga. ESS Group, som gick in på den danska marknaden 2019, då de tog över driften av en av danskarnas favoritdestinationer Marienlyst Strandhotel i Helsingör, är nu redo att börja bygga det nya hotellet på dansk mark, som ska stå klart att öppna våren 2025.

– Vi älskar att skapa upplevelser och spännande platser för våra gäster men är ibland riktigt dåliga på timing. Nu har vi många nya projekt igång och precis när vi bestämt oss för att inte göra något ytterligare så dök det här projektet upp – vi kunde helt enkelt inte låta bli, säger Jonas Stenberg, vd ESS Group om den nya destinationen i Køge.

På den unika orten vill ESS Group erbjuda ett alternativ till utlandssemestern där vädret blir oväsentligt och möjligheterna till upplevelse maximerade. ESS Group tar det bästa av flera världar till Køge. Du kommer att kunna hitta både bra gastronomiska upplevelser, poolcubs, underhållning och sportaktiviteter på den nya destinationen. På hotellet hoppas de få se en spännande blandning av internationella och lokala gäster som alla delar känslan av att aldrig vilja åka hem igen.

Med den nya tunneln mellan Rødby och Puttgarden, som förväntas vara klar vid öppningen, kommer fler utländska gäster att få det lättare att ta sig dit och tyska gäster kommer att kunna anlända på bara några timmars bilresa.

Ett hotell för både nytta och nöje

Den nya anläggningen erbjuder 149 rum, två takterrasser och en utomhus-pool club. Det kommer även att finnas en retreatklubb med bastu, gym och orangeri med pool invändigt. Det kommer att finnas två restauranger med olika matkoncept och en playground med öppen brasa.

Hotellet erbjuder också ett stort mötesrum för cirka 200 personer, en hörsal och flera små och medelstora rum. Konferensgästerna kan därför se fram emot att ha två ESS Group-mötesdestinationer i Danmark med ett unikt läge och många möjligheter att anpassa konferenskonceptet. Nu påbörjas bygget av destinationen och den förväntade öppningen av den nya anläggningen blir våren 2025. Tillsammans med Marienlyst Strandhotel kommer hotellet i Køge att ingå i ESS Groups danska verksamhet, som kommer att ledas av Michael Lauritzen, landschef för båda destinationerna.

ESS Group har varit verksamma sedan 2007, då Ystad Saltsjöbad blev det första hotellet i koncernen. Idag driver de totalt 11 hotell runt om i Sverige, Norge och Danmark.