Nyheter

Nybyggda enplanshus i Saxnäs

Nu startar OBOS försäljningen av Brf Golfrundan – 30 enplanshus i bostadsrättsform, ett stenkast från populära golfbanan i Saxnäs. Redan nu är efterfrågan stor på det naturnära kvarteret som har cykelavstånd till både Färjestaden och Ölandsbron.

– Jag är jätteglad att vi är i gång. Våra enplanshus passar som både fritids- och permanentboende. Trots en orolig marknad ser vi ett stort intresse från personer i alla åldrar och olika delar i Sverige, många med ett särskilt fokus på golf, säger Linus Ståhl, projektutvecklare på OBOS Sverige.

Brf Golfrundan erbjuder par eller radhus på 83 kvadrat i markplan. Rymliga sällskapsytor, två sovrum, en altan och gott om praktiska detaljer – till exempel finns det en parkeringsplats för golfbilen utanför dörren. Marklägenheterna fördelas tre och tre och i par – här finns inga långa längor – vilket bidrar till att ge kvarteret ett trivsamt och luftigt uttryck med gott om villakänsla.

– Husen får fasader i trä med en harmonisk färgsättning för att matcha de fina omgivningarna, och allt som allt får kvarteret ett naturnära men ändå modernt uttryck, fortsätter Linus Ståhl.

Förutom närheten till golfrundor har Saxnäs mycket annat att erbjuda: vandringsleder, långgrunda stränder för svalkande bad och surfing. Till all service i Färjestaden tar man sig smidigt med bil eller cykel, och därifrån in till Kalmar på en kvart. Det är också smidigt att cykla ner till Färjestaden och hoppa bussen nära brofästet – eller ta cykelfärjan Dessi som går april-september, färden över tar cirka 30 minuter.

– Här kan du fylla dagarna med långa golfrundor, svalkande bad och grillkvällar med grannarna. Du slipper lägga tid på klassiska husbekymmer, och dagen det är dags för tyngre underhåll är det bostadsrättsföreningens ansvar, avslutar Linus Ståhl.

Försäljningen av de 30 bostäderna startar den 11 oktober med beräknad inflyttning från vintern 2024. Frånpriset ligger på 2 280 000 kronor och medlemmar i OBOS har förtur vid köp.