Nyheter

Mercedes-Benz Malmö tar täten med tekniskt avancerat showroom

Mercedes nya, globala koncept för showroom har fullt fokus på kunden och de tekniska finesserna är många. RSA-gruppens elektriker har arbetat med eldragningar i tak, väggar och golv i renoveringen, där Treano Bygg stod som totalentreprenör. Såväl bilarnas laddning som tekniken bakom den lounge-inspirerande inredningen gjordes helt osynlig för besökarna.

RSA-gruppen och Mercedes i Malmö har ett långtgående samarbete och när Stefan Rosengren, VD för RSA-gruppen, dyker upp är han välkänd av många i lokalen. Laddstolpar på parkeringen har installerats av RSA och de har skött elen i byggnaderna på Bronsyxegatan i Malmö i över fem år. RSA-gruppen använder även Mercedes för sin bilpark.

Samarbetet kommer att fortsätta under kommande etapper av renoveringen av Mercedes-Benz lokaler, berättar Michael Blomqvist som är försäljningschef i Malmö. Uppgraderingen fortsätter med anslutande rum i byggnaden, som även de ska få ett ansiktslyft.

I förra veckan hölls en VIP-visning av de renoverade lokalerna och besökarna fick uppleva ett rejält lyft av lokalen och finesser för både utställningsbilar och besökare. För full kundservice checkas bilen exempelvis in automatiskt redan vid infarten, om man bokat tid. I lokalen får man känslan av lyxig butik snarare än kall bilhall och det är enkelt att slå sig ner med en kaffe och tidning. Kundmötena sker bakom kulisserna i kontor med glasförsedda rum i en miljö som andas lyx och lugn.

Michael Blomqvist visar oss hur spotlights i taket tänds när man öppnar en låda med materialprover, ett exempel på det nya smarta belysningskonceptet. En annan uppgradering är att el dragits till varje bilplats i golvet, för diskret och energibesparande laddning. Nu slipper man sladdar som hänger och urladdade bilbatterier.

– Vi vänder oss till high-end-kunden på bilmarknaden och det här konceptet för showroom tror vi lever upp till högt ställda förväntningar på service och komfort, säger Michael Blomqvist, försäljningschef Mercedes-Benz Malmö.