Nyheter

Uthyrning pågår i Selma stad

Området kring Selma Lagerlöfs Torg växer fram med över 1 700 nya bostäder och andra byggnader som bildar det nya torget. Mycket är redan klart och mer kommer att hända i området de närmaste åren.

Det gröna parkstråket med planteringar, lekplatser och umgängesytor breder samtidigt ut sig längs området. Här finns det mesta för ett gott vardagsliv som mataffär, fiskhandel, butiker, skola, bibliotek och fina lekplatser för små och stora barn.

Det nya kvarteret i ljust tegel och trä har ljusa lägenheter med adress Backadalen och Selma Lagerlöfs Torg – mellan torget och parkstråket. På gården finns lekplats, grillplats och trevliga sittgrupper. Lägenheterna har öppen planlösning, fönsterbänkar i sten och parkettgolv. Helkaklat badrum med klinker på golvet och tvättmaskin och torktumlare.

– Vi har många hyresgäster som bor och trivs i området och vi ser fram emot att välkomna fler. Vid torget finns god service och man har samtidigt mycket grönska och fina promenadstråk runt knuten, säger Emelie Garvik, boendeutvecklare på Familjebostäder.

De nya gatorna får namn som kommer från Selma Lagerlöfs litteratur som exempelvis Havssilvers Gränd, Charlotte Löwenskölds Gränd och Dunfins Gata. Totalt bygger Framtiden Byggutveckling 238 bostäder för Familjebostäder i Selma stad. Näst på tur är två kvarter närmare Gåsagången med inflyttning i början av 2024.

Följ vad som händer i området på:

www.selmastad.se