Nyheter

Samarbete med IKEA bakom BoKloks nya interiörbilder

Arvet från IKEA märks i den fasta inredningen som alltid kommer från IKEA i alla BoKlok-hem. Kopplingen syns även när det handlar om aktuell inredning i alla visningshem samt i 3D-bilder. I dagarna rullas nya bilder ut med helt ny möblering från IKEA.

Nyligen har ett nytt inredningskoncept gjorts av IKEA i BoKlok-hemmen som visas i 3D-bilder på bland annat BoKloks hemsida och vid marknadsföring på exempelvis Hemnet. Bilderna är utvecklade tillsammans med byrån MK 3Design Studios AB och rullas ut i dagarna i olika kanaler för marknadsföring.

Marie Rabelin, företagsinredare på IKEA har varit med i arbetet och berättar:

– Det är kul varje gång vi får vara med och dela vår heminredningskompetens och skapa en hemkänsla i BoKloks bostäder, både i verkligheten och i bildform. För oss är det alltid givande att visa kunderna möjligheterna med bostäderna, samtidigt som vi också förstärker vårt samarbete och den koppling vi har mellan oss och BoKlok. Det har även varit ett spännande och trevligt samarbete med 3Design som har tolkat våra ritningar på ett mycket bra sätt, säger Marie.

3D-bildernas utformning bygger på en noga genomarbetad process:

– Vi får alltid ett bra underlag att jobba med direkt från början, men nytt i det här projektet var att IKEA för första gången var så involverade i detaljerna via utförliga moodboards och kompletta ritningar för alla möblerna som vi sedan placerar in i 3D-illustrationerna. Det har hjälpt till att skapa en smidig dialog mellan alla parter, säger Kennet Johansson, projektledare/3D-illustratör på MK 3Design Studios AB.

De nya bilderna kommer att användas i all ny marknadsföring och Emelie Ekelund, sälj- och marknadschef på BoKlok säger:

– Jag uppskattar verkligen det goda samarbetet vi har med IKEA. Det gör oss bättre tillsammans och i arbetet med 3Design har vi dessutom nått en helt ny nivå i våra 3D-bilder. De stämmer riktigt bra in med BoKloks profil via sina genomarbetade detaljer och jag är supernöjd med slutresultatet, säger Emelie Ekelund.