Nyheter

d-sub

En D-sub-kontakt är en typ av elektrisk kontakt som används för olika ändamål. Den består av en honkontakt med ett antal stift och en hankontakt med motsvarande antal uttag. De två kontakterna är vanligtvis ihopkopplade med hjälp av en skruvgänga, även om vissa typer av D-sub-kontakter kan anslutas utan att skruvar behövs.

Transfer Multisort Electronics är ett ledande företag inom elektronikbranschen. Det erbjuder ett brett utbud av mer än 500 000 produkter såsom D-sub-kontaktdon, halvledare, ljuskällor och relaterade tjänster, från kundservice till teknisk support. Företaget har varit verksamt i över 20 år och har ett starkt rykte på marknaden. Du finner mer om TME här tme.eu.

Vad är en D-Sub-kontakt?

En D-sub-kontakt är en typ av elektrisk kontakt som vanligtvis används i datorer och andra elektroniska enheter. Termen ”D-sub” hänvisar till det faktum att kontaktdonet har två rader av stift som är anordnade i en D-formad konfiguration. D-sub-kontakten introducerades först i början av 1960-talet och har blivit en av de mest använda typerna av kontakter i världen.

Det finns flera olika typer av D-sub-kontakter, var och en med sin egen unika uppsättning funktioner. Den vanligaste typen av D-sub-kontakt är DB9, som vanligtvis används för seriella anslutningar. Andra populära typer av D-sub-kontakter inkluderar DB15, DB25 och DB37.

D-sub-kontakter finns i en mängd olika storlekar och former, vilket gör dem väl lämpade för ett brett spektrum av applikationer.

Du finner D-sub-kontaktdon att handla här:

https://www.tme.eu/se/katalog/d-sub-kontaktdon_100038/

Fördelar med en D-Sub-kontakt

D-sub-kontakter har ett antal fördelar jämfört med andra typer av elektriska kontakter. En fördel är att de kan kopplas in och ur utan behov av verktyg. En annan fördel är att de är relativt billiga. Dessutom är D-sub-kontakter allmänt tillgängliga och lätta att hitta. Om du letar efter en elektrisk kontakt för din dator eller videoapplikation är en D-sub-kontakt ett bra alternativ att överväga.

Hur man använder en D-Sub-kontakt

Det finns två huvudtyper av D-Sub-kontakter: hane och hona. Hankontakter har stift som sticker ut från kontakten, medan honkontakter har uttag som stiften passar in i. För att ansluta en kabel till en D-Sub-kontakt, rikta helt enkelt in stiften eller uttagen på kontakten med motsvarande på kabeln och tryck eller skruva sedan ihop de två tills de sitter ordentligt fast.

D-Sub-kontakter finns i en mängd olika storlekar och former, så det är viktigt att välja en som är kompatibel med den specifika kabeltyp du vill använda.