Nyheter

Danska Zleep Hotels bygger nytt hotell i Leipzig

Danska Zleep Hotels lägger nu till ytterligare ett hotellprojekt till den redan stora projektportföljen. Denna gång med en adress i centrala Leipzig, Tyskland. Det nybyggda hotellet kommer att ha 150 rum och är planerat att öppna 2024. Hotellet kommer även att ha lobby, reception och bar samt egen parkering.

– En bra vistelse med precis det du behöver, nordisk design till bra priser och kvalitet där det är vettigt – det är Zleep Hotels. Som varumärke är vi skräddarsydda för Leipzigs pulserande stadsliv, där turister från hela världen stannar till för att uppleva den kreativa och kulturella atmosfären, säger Peter Haaber, vd för Zleep Hotels, och fortsätter:

– Hotellet ståtar med en bekväm och centralt läge lämpligt för både turister och affärsresenärer som letar efter prisvärt boende.

Zleep Hotel Leipzig ligger på Rosa-Luxemburg-Strasse 42, bara en hållplats med spårvagn från stadens tågstation och 10 minuters promenad från centrum. Leipzig är en stor mässstad och hem för ett av Tysklands äldsta universitet. Många turister besöker staden för att uppleva de otaliga museerna, historiska byggnaderna och monumenten samt de kulinariska specialiteterna, det berömda operahuset och Leipzig Zoo.

För Zleep Hotels delägare, Deutsche Hospitality, blir hotellet den tredje platsen i den populära staden, eftersom de redan driver Steigenberger Grandhotel Handelshof Leipzig och IntercityHotel Leipzig.

– Som projektentreprenör baserad i Leipzig är vi mycket glada över att ha fått en internationell och erkänd affärspartner som Deutsche Hospitality, som nu kommer att driva ett Zleep-hotell i det dynamiska Sachsen, säger Thomas Seeliger, VD för ART PROJEKT, och fortsätter: Särskilt vill jag tacka PRIMETOWN & CONTERUS, som stödjer internationella investerare och operatörer med förverkligandet av hotellprojekt i det paneuropeiska området inom ramen för gemensam utveckling”.