Nyheter

Skincity dubblar lagerytan – ökar effektiviteten med 100 procent

För ett år sedan togs första spadtaget till vad som skulle bli Skincitys nya logistik- och lagerytor och nu har bolaget flyttat in i de nya lokalerna i Rosersberg. De nya 4284 kvadratmeter stora lokalerna är en fördubbling av bolagets tidigare lokaler i Täby, vilket i sig möjliggör uppskalning av personalstyrkan vid behov, men man har även investerat i ett nytt sorteringsband samt implementerat flera automatiseringsprocesser, vilket sammantaget beräknas öka effektiviteten på avdelningen med 100 procent. 

Tidigare har sorteringen skett manuellt, vilket har inneburit en begränsning i en plockkö per transportör. Med det nya automatiserade sorteringsbandet använder man sig i stället av ”first-in-first-out-principen” vilket ger kortare ledtider som följd och även är ett mer rättvist plocksystem från ett kundperspektiv.

Skincitys Sofie Jacobson, Head of Supply Chain & Customer Service, om flytten:

– Med bra planering och förberedelser, lyckades vi packa ner det gamla lagret efter stängning den 19:e juli. Under den 20:e juli, som för övrigt var årets varmaste dag, jobbade alla hårt med att få upp samtliga 70.000 produkter på hyllorna, för att vi sedan dagen därpå skulle kunna serva kunderna som vanligt. Det var lite svettigt, men det gick! Det är vid tillfällen som dessa man märker vilket härligt team vi har, där alla hjälps åt och alla jobbar mot samma mål – alltid med kunden i fokus!

Utöver logistik- och lagerdelen kommer byggnaden att rymma såväl ett luftigt kontorslandskap som ett välutrustat gym och generösa personalytor. Byggnadens totala area omfattas av 6478 m2 där Skincity besitter 4284 kvm2 och ett externt bolag i dagsläget hyr 2194 m2.