Nyheter

Nu invigs Pilehallen i Trelleborg

Bandklippning, grillning, fotbollsstraffar och dansuppvisning. Efter ett års arbete kunde MVB:s senaste bygge och Trelleborgs nyaste idrottsplats och fritidsgård Pilehallen invigas.

Trelleborg fortsätter att växa. Under lördagen kunde stadens senaste tillskott Pilehallen officiellt invigas när representanter från Trelleborgs Kommun och MVB:s beställare Hemsö välkomnade allmänheten till vad som är en kombination av två idrottshallar samt en tillhörande fritidsgård.

I firandet av den nya hallen bjöds allmänheten på grillning, dansuppvisning, biljarduppvisning, fotbollsstraffar samt obligatoriskt bandklippning och tal av bland annat Kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist, Fritidsnämndens ordförande Thomas Nilsson samt Jakob Schuster från Hemsö. Bandklippning av ungdomar från skolan.

Pilehallen är på 4 000 kvadratmeter där den norra hallen har en mer friidrotts-inriktad profil med löparbanor, hoppgrop och möjligheter att träna kastsporter som spjut och slägga, tack vare specialkonstruerade burar, medan den södra hallen designats i ett mer traditionellt utseende. Verksamheten har kompletterats med en fritidsgård som är byggd i direkt anslutning till idrottshallarna och som kommer att fungera som en plats för kultur och ungdomsaktiviteter under stora delar av dygnet.

MVB har varit totalentreprenör i projektet som påbörjades för drygt ett år sedan. MVB och Hemsö har samarbete i flera projekt, bland annat i den nyligen färdigställda idrottsanläggningen i Vikhem i Staffanstorp.