Nyheter

Invigning av nya Praktiska Kristianstad

Fredag 23 september inviger Praktiska Gymnasiet sina nyrenoverade skollokaler på Stridsvagnsvägen 7 i Kristianstad. Skolans alla yrkesutbildningar är nu samlade under samma tak i moderna skollokaler som anpassats efter elevernas inriktningar.

– Äntligen har vi samlat alla våra program i samma fastighet, med moderna verkstäder och nyrenoverade klassrum. Med vår nya fina skola visar vi våra yrkeselever att de är viktiga och värda att satsa på. Det känns fantastiskt bra för mig och för skolans medarbetare, säger Bo Berntsson, rektor för Praktiska Kristianstad.

Totalt läser skolans cirka 320 elever sju olika yrkesinriktade program inom bland annat bygg- och anläggning, fordon, frisör, vård och omsorg samt VVS och fastighet.

Skolans yrkesprogram varvar teori med praktik och man har ett nära samarbete med företag i regionen. Elever på Praktiska kan ansöka om lärlingsanställning, då består hälften av utbildningen av teori på skolan och andra häften av arbetsplatsförlagt lärande på ett företag.

– Att satsa på yrkesutbildning är en klok investering, både för eleven och för samhället. Våra elever är mycket eftertraktade på arbetsmarknaden, de flesta går direkt till en fast anställning efter studenten, säger Bo Berntsson.