Nyheter

Säljstart för OBOS i Alster, Karlstad

Sedan tidigare bygger OBOS kedjehus i Alster, strax utanför Karlstad. Den 20 september startar OBOS försäljningen av ytterligare 18 bostäder – både parhus och radhus.

– En efterlängtad säljstart med många intressenter på kö, berättar Henrik Wirén, projektutvecklare på OBOS.

– Jag är väldigt glad att vi nu kan välkomna ännu fler till natursköna Alster. Vi vet att det finns ett stort intresse bland barnfamiljer och de som planerar att bilda familj. Det är lätt att förstå, området är idealiskt att växa upp på, säger Henrik Wirén.

Brf Vinternatt bjuder på parhus och radhus om 120 välplanerade kvadratmeter, med rymliga sociala ytor, fullutrustat kök och två badrum. Parhusen har fyra sovrum som standard, medan radhusen har tre – med möjlighet till alternativa planlösningar. Även tomternas storlekar och läge varierar, allt för att passa olika behov.

– Här bygger vi i trä med klassisk färgsättning, gult med vita knutar och en välkomnande röd dörr som kronan på verket. Vi satsar också på att få till en trivsam känsla mellan husen. Jag ser framför mig ett riktigt trevligt kvarter utan genomfartstrafik, där den lilla kvartersgatan snarare blir en plats där barnen spelar landhockey eller kanske lär sig cykla, fortsätter Henrik Wirén.

Den stora fördelen med Alster är närheten till både skog, bad och serviceutbud. Förskola finns på promenadavstånd och inte långt från Brf Vinternatt ligger Välsvikens handelsområde. Varje hus får ett eget förråd och två parkeringsplatser, vilket underlättar för den som vill åka till Karlstad, bara 10 minuter därifrån.

– Ett riktigt drömboende för den som vill uppleva huslivet, men slippa klassiska villabekymmer. Här hanterar föreningen eventuella större åtgärder, något som kan kännas tryggt nu när marknaden är osäker, avslutar Henrik Wirén.

Försäljningen av de 18 bostäderna startar den 20 september med beräknad inflyttning från hösten 2024. Frånpriset ligger på 3 195 000 kronor och medlemmar i OBOS har förtur till köp.