Nyheter

Campusprojektets första fas invigd

Nu är första delprojektet i campusutvecklingen – ny huvudentré, inomhustorg och restaurang – invigt under festliga former. Studenter, medarbetare och inbjudna gäster minglade, åt en bit tårta och bjöds på tal och musik.

När Högskolan Västs Campusplan 2030 togs fram var det många som önskade en tydlig huvudentré, plats för möten och kreativitet samt en mysigare restaurang. Efter ett år med om- och tillbyggnation på campus var det nu, 14 september, äntligen dags för invigning – till allas stora glädje. Dessutom har högskolans redan fina bibliotek fått ett lyft i form av ny matta.

Samverkan med andra aktörer i Trollhättan är ett viktigt inslag i campusprojektet och Trollhättans Stad, Kraftstaden och Eidar fanns på plats under invigningen. Det gjorde också studentkåren som även de haft en mycket viktig roll i projektet – och det var också studentkårens ordförande Elin Bergman som fick äran att klippa bandet som officiellt markerade invigningen.

Högskolan Väst fick vackra blomsterarrangemang och även en presentcheck från Kraftstaden att använda till valfritt konstverk.

Campusvisionen:

”Ett campus där möten skapas. Mötet mellan kunskaper, idéer, kulturer och människor. Vårt campus är en kreativ och inspirerande miljö för livslångt lärande och gränsöverskridande samverkan. Här skapas möten mellan akademi, arbetsliv och omgivande samhälle för att tillsammans skapa kunskap och utveckling. Vårt campus synliggör forskning och framsteg på ett tillgängligt och inkluderande sätt. Här vill man vara och här känner sig alla välkomna.”

Här kan du läsa mer om campusprojektet