Nyheter

Cecilia Windh utsedd till ny digital strateg hos Liljewall

Efter drygt två år på Liljewall som samhällsplanerare och med en nyckelroll inom kontorets digitala utvecklingsteam (D+) står det klart att Cecilia Windh är företagets nya digitala strateg. Uppdraget innebär att utveckla långsiktiga strategier kring Liljewalls digitala tjänster och verktyg.

Cecilia har tidigare axlat rollen som marknadsområdesutvecklare för affärsområdet stadsbyggnad hos Liljewall. Därtill har hon sedan ett par år tillbaka ingått i den arbetsgrupp som utvecklar företagets egna digitala verktyg, vilket hon kommer att fortsätta med vid sidan av hennes arbete som strateg. Med sin grund i samhällsplanering har hon ett starkt engagemang för processer som bidrar till ökad livskvalitet i våra städer.

Idag sker en snabb utveckling av arkitektkårens digitala verktyg. Avancerade ritningsprogram som skapar byggnadsinformationsmodeller bär på otroligt mycket viktig och insiktsfull information. För mig är det en självklarhet att bevaka denna utveckling för att säkerställa att Liljewall använder dem optimalt, och att vi kontinuerligt förädlar dem för att på bästa sätt skapa god arkitektur och hållbara livsmiljöer.

Behovet av bostäder och förtätning i våra städer är fortsatt stort. Det innebär att samhällsbyggnadssektorn står inför stora utmaningar när det både behöver gå snabbt och vara kostnadseffektivt, utan att för den delen tumma på kvaliteten. Jag ser fram emot att vara drivande i arbetet med att utveckla processer och verktyg som fortsatt sätter människors livskvalitet i fokus och som hjälper våra kunder att nå sina mål genom en effektiv och givande arbetsprocess, säger Cecilia.

Cecilia tillträdde rollen som digital strateg den första september och arbetar från Liljewalls huvudkontor i Göteborg.

– Med Cecilias engagemang och kompetens stärker vi Liljewall och vår strategiska riktning i en allt mer digitaliserad bransch. I hennes arbete tillsammans med våra kunder finns det övergripande perspektivet för att bygga ett hållbart samhälle, säger Niclas Sundgren, VD på Liljewall.