Nyheter

Lunds nya landmärke Landsdomaren står klar

RSA-gruppen har, i samarbete med byggherre Dag Hallencreutz och projektsamordnare Kickos AB, lagt sista handen vid Lunds nya landmärke. Landsdomaren är en spektakulär byggnad i nio våningar ritad av arkitektfirman Lipinski Architects. RSA-gruppens uppdrag bestod i att dra all el och installera VVS och byggnadens säkerhetssystem.

Nu står byggnaden klar, precis intill lundahotellet PLACE (f.d Hotel Djingis Kahn), med konferensrum och hyreslägenheter med spektakulärt ljusinsläpp och känsla för kvalitet och design i varje liten detalj. De boende har börjat flytta in och konferensavdelningen har fått sina första bokningar. Läget i centrala Lund kunde inte varit bättre och byggnadens utseende lär dra till sig beundrande blickar från lundabor och besökare.

– Jag är stolt över byggnaden och det känns bra nu när den börjar fyllas med hyresgäster!

Samarbetet mellan byggherren, arkitektfirman, projektsamordnaren Kickos och RSA-gruppen har vuxit fram redan när byggnaden fanns på ritbordet. Partnerskapet och den tajta kontakten mellan parterna har, enligt Dag, varit avgörande för att ro projektet i hamn. Nu ser han fram emot att sätta byggnaden på kartan som ett attraktivt boende och konferensanläggning.

Stefan Rosengren, VD för Malmöbaserade RSA-gruppen, har njutit av att se byggnaden växa fram och kan se tillbaka på ett gott samarbete mellan alla parter:

– Det är riktigt kul att RSA-gruppen fått vara med i hela processen. Vår styrka är att en kontakt räcker, för våra kunder. Vi har även arbetat med Kickos i många år och tilliten är total oss emellan. Det blev ett fantastiskt landmärke för Lund som resultat!