Nyheter

Online finansiering – ett hetare alternativ när priserna skenar

År 2022 har till stora delar handlat om skenande priser. Elpriserna har stigit över hela landet och såväl företag som privata hushåll vittnar om chockhöjningar. I vissa fall rör det sig om elräkningar på tiotusentals kronor över det normala för ett hushåll. Under året har har toppnotering efter toppnotering avlöst varandra, och för bara några dagar sedan kostade elen över 7 kronor i elområde 4.

Samtidigt som detta sker har Riksbanken vid två tillfällen höjt styrräntan till dagens nivå på 0,75 procent. Detta får en direkt påverkan för svenska bolånetagare med boräntor på över 3 procent.

Även matpriserna har skjutit i höjden och allt fler vänder sig nu till lågprisvarumärken för att hålla nere kostnaderna.

Online finansiering – ett alternativ när priserna stiger

De skenande priserna påverkar tusentals svenska hushåll när marginalerna minskar. För att få ekonomin att gå runt, eller finansiera större projekt är det många som nu vänder blickarna mot online finansiering för att lösa problemet.

Just online finansiering kan vara ett bra alternativ för såväl stora som små projekt, under förutsättning att lånet kan betalas tillbaka i tid. Vare sig du behöver låna 10000 eller 100000 kronor gör du bäst i att jämföra långivarnas kostnader med varandra för att hitta det billigaste alternativet. Du kan enkelt jämföra lånen med varandra hos en jämförelsetjänst, förslagsvis Lånakuten.

Höga priser här för att stanna

Det är i dagsläget inte mycket som tyder på att vare sig elpriser eller matpriser kommer sjunka inom överskådlig tid.

Hösten och vinterns inträde kommer leda till högre efterfrågan på el. Hur gaspriserna utvecklar sig och hur kall den kommande vintern blir kommer därför vara avgörande för om priserna stiger ytterligare. Även de höga matpriserna ser ut att bestå. Ica har bland annat gjort bedömningen att priserna kommer fortsätta stiga i höst. För såväl privatpersoner som företag blir framtiden en ekonomisk utmaning.