Nyheter

JSB och MKB tar ett första spadtag för 74 bostäder i Sege Park

Fredagen den 19 augusti sattes spaden i marken för 74 hyresrätter i den nya stadsdelen Sege Park i Malmö. JSB Construction AB står som totalentreprenör för projektet Stockrosen och beställare är MKB Fastighets AB.

JSB Construction AB står som totalentreprenör för projektet Stockrosen i Malmös nya stadsdel Sege Park. Projektet omfattar nybyggnation av ett bostadshus i 7 våningsplan med vind och inrymmer sammanlagt 74 hyresrätter i 1-3 rum och kök, varav 5 stycken är LSS-boende. Byggstart för projektet var senvåren 2022 och beräknas stå klart för överlämning december 2023. Den totala byggytan uppgår till ca 5900 kvm (BTA).

Det traditionsenliga spadtaget togs av André Ilvemark, Regionchef JSB Bygg Syd, Pelle Persson, Projektchef och Stefan Berner, Projektledare på MKB Fastighets AB.

– Det är oerhört glädjande att vi nu officiellt är igång. Stockrosen är ett bostadshus med fokus på gemenskap och vi ser fram emot ett fantastiskt samarbete mellan JSB och MKB där vi tillsammans bygger hem för fler malmöbor, säger Stefan Berner, Projektledare MKB Fastighets AB.

– Stockrosen är ett spännande projekt och extra roligt är det att tillsammans med JSB bygga hus som gynnar hållbara lösningar i såväl återvinning av dagvatten som social gemenskap, det stämmer väl överens med den bild jag fått av JSB:s ambition att bidra till ett bättre samhälle, säger Pelle Persson, Projektchef MKB Fastighets AB.

Projektet Stockrosen har ett tydligt fokus på hållbarhet och gemenskap. Det nya området är en testbädd av olika hållbarhetslösningar och delat ägande som gemensam lokal, cykelverkstad samt bil och lådcykelpool.

I fastigheten kommer det att finnas en takterrass med växthus och möjlighet att odla. Huset kommer att ha solceller på taket och en tank för uppsamling av dagvatten kommer att installeras för en effektiv återvinning av regnvatten.

– Vi är väldigt glada och stolta över att tillsammans med MKB få möjlighet att tillföra fler attraktiva bostäder till malmöborna i ett attraktivt område som Sege Park. Vi ser det som ett stort ansvar att förvalta och ser framemot ett fortsatt gott samarbete, säger André Ilvemark, Regionchef JSB bygg Syd. André önskar projektgruppen bestående av projektchef Dennis Mårtensson, PC Niklas Ling, bitr. PC Martin Burwall, AL André Lilja och AL Kim Boström på JSB samt PL Stefan Berner på MKB stort lycka till i projektet.