Nyheter

Säljstart: Bokloks radhus och parhus i Skaven-området i Vänersborg

I Skaven-området i Vänersborg ska BoKlok bygga ytterligare 25 radhus och parhus. Försäljningen startar den 26 augusti och sker genom en rättvis och demokratisk köpprocess. 

Beräknad inflyttning i de nya husen är årsskiftet 2023/2024.

– Vi har byggt många kloka hem här i Vänersborg, men det är bara vår andra bostadsetapp här i Öxnered och vackra Skaven. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda fler prisvärda hem på den här idylliska platsen, säger Johanna Ruul, senior projektchef på BoKlok.

BoKlok Järnet, som det nya kvarteret kommer att kallas, består av 9 radhus och 16 parhus. Kvarteret är bilfritt och parkeringsplatser för de boende kommer att placeras utanför området. Husen kommer att ha 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. De byggs som bostadsrätter och priset för ett radhus startar på 2 395 000 kr, med en månadsavgift på cirka 5525 kr.

– På BoKlok bygger vi inte bara hållbara hem, utan hållbara områden. Husen byggs i trä, som är det mest hållbara byggnadsmaterialet. Genom att skapa ett bilfritt kvarter skapar vi också en tryggare bostadsmiljö och plats för annat än bilar på uppfarten – en mysig uteplats till exempel, säger Johanna Ruul.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en öppen turordningsdragning. Alla som anmäler intresse för projektet på BoKloks hemsida kommer att ges möjlighet att delta i en turordningsdragning. Turordningsdragningen bestämmer i vilken ordning de intresserade får välja bostad, och skapar en turordningslista med nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa.

Det nya kvarteret ligger i Skaven, fyra kilometer från Vänersborgs centrum. I närområdet finns både skola och förskola och till Öxnereds station är det en kilometer. Området ligger nära naturen och sjön Vassbotten.