Nyheter

Serneke bygger hyreslägenheter för Willhem i Karlstad

Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Willhem i Värmland om att bygga 78 hyreslägenheter i stadsdelen Wåxnäs, Karlstad. Ordern är värd cirka 95 miljoner kronor.

Entreprenaden omfattar nybyggnation av 78 hyresrättslägenheter i två lika byggnader i form av två punkthus med åtta våningar. Lägenheterna får två till tre rum och kök, samtliga med balkong alternativt fransk balkong. De två husen ska byggas enligt riktlinjer från Sweden Green Building Council och enligt klassificeringen Miljöbyggnad Silver.

– Vi känner stort engagemang för att i samverkan med Willhem få vara med och förtäta samt utveckla ett befintligt område i stadsdelen Wåxnäs i Karlstad. Framför allt är det stimulerande att utveckla ett hållbart Miljöbyggnad Silver-projekt tillsammans med Willhem. Vi ser fram emot en samverkan och långt samarbete tillsammans, säger Magnus Grude, arbetschef på Serneke.

 – Vi är jätteglada över att landa ytterligare ett samarbete med Serneke. Det här den första etappen av totalt två som planeras att byggas inom förtätningen på Wåxnäs i Karlstad, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

Byggstart är planerad till oktober 2022 och planerad inflyttning till första kvartalet 2024. Ordersumman om cirka 95 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2022.