Nyheter

Svensk Husproduktion förvärvar mark i Tygelsjö

I det natursköna området utanför Malmö planeras två etapper med radhus i bostadsrättsform. I väntan på att detaljplanen vinner laga kraft pågår planering inför säljstart.

– Tygelsjö är ett expansivt område och det är kul att Svensk Husproduktion får bidra till att skapa en livfull stadsdel. Här kommer vi att kunna skapa något som passar flera generationer och erbjuda fler skåningar att bo med egen trädgårdstäppa, säger Markus Topphem, projektutvecklare.

I Tygelsjö väntar den lantliga charmen samtidigt som både Malmö och Köpenhamn är inom räckhåll. Bra utbud av service med skola och förskola på nära håll, på andra sidan Tygelsjövägen uppförs ett nytt äldreboende med ICA-butik i markplan.

Marken omfattar ca 6300 kvm och kommer att bebyggas med radhus i två etapper om 10 respektive 12 enheter i två plan med en boyta om ca 125 kvm.

– Det är roligt att få vara en del av utvecklingen av Tygelsjö. För Svensk Husproduktion är det viktigt att skapa attraktiva bostadsområden och bidra till att bygga Sveriges framtida samhällen, säger Mattias Kvist, VD Svensk Husproduktion Projekt AB.