Nyheter

Peab bygger bostadsfastighet i Esbo

Peab har fått i uppdrag att bygga en bostadsfastighet med 15 våningar i Esbo. Beställare är NREP och kontraktssumman uppgår till 46 miljoner euro.

Fastigheten byggs enligt konceptet ”Noli Studios” som är ett flexibelt boende med hotelliknande bekvämligheter. Konceptet blir det första i sitt slag i Esbo och antalet lägenheter kommer att uppgå till 400 fördelade på 15 våningar. Därtill byggs gemensamsamhetytor såsom gym, bastu och sociala ytor samt en tillhörande lokal till matbutiken K-Market.

– Vi är mycket stolta över att få samarbeta med NREP för att bygga detta konceptboende. Projektet är ett utmärkt komplement till området, samtidigt som hållbarhetstänket i projektet är gediget, säger Jarkko Mattila, enhetschef på Peab Finland.

Miljö- och klimatfrågor genomsyrar projektet. Fastigheten får geoenergi som uppvärmningssystem, den tar vara på överskottsvärme och solenergi och parkeringsplatserna förses med laddstolpar till elbilar. Fastigheten ska även certifieras enligt LEED.Projektet är en totalentreprenad som beräknas vara färdigt i slutet av 2023.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2022.

Illustration: Arkkitehtitoimisto Avarrus