Nyheter

INR Iconic Nordic Rooms får ny VD

Carsten Friis meddelar att han lämnar över VD-rollen till kollegan Johan Nyman, som med sitt pragmatiska men samtidigt visionära ledarskap, och många framgångsrika år i bolaget, ska driva INR i stadig takt framåt.

Johan Nyman – en av bolagets mest tongivande personligheter och verksam i bolaget sedan 2005, först som försäljningschef och sedermera även marknadschef – tar idag över rodret för INR. Ett naturligt steg som är väntat av många.

Men trots att avsikten varit klar sedan länge, har omorganisationen fått bida sin tid. Sedan Dansani förvärvade INR år 2020 har fokus varit på att se över och stärka bolagets positioner inom framför allt inköp, produktion och digitalisering – att optimera produktionsanläggningarna för att säkra varuförsörjningen som ställts på sin spets under pandemin. Detta arbete är nu klart och INR står laddade och redo för fortsatt stark tillväxt och ett större fokus på marknad och produktutveckling.

– Det är med trygg hand jag lämnar över stafettpinnen till Johan. Han har den rätta profilen; både kompetensen och drivet att fortsätta utveckla INR i stadig takt framåt. Med sin mångåriga erfarenhet inom bolaget känner han verksamheten och den nordiska badrumsmarknaden mycket väl, säger Carsten Friis som fortsätter samarbetet som styrelseordförande för INR.

– Jag ser med stor spänning på framtiden, säger Johan. INR är i god ekonomisk tillväxt och fin form, och jag längtar efter att tillsammans med personalen på INR få möta de utmaningar som väntar. Jag ser mycket fram emot att fortsätta driva INR enligt de ledord som hela organisationen arbetar efter och som genomsyrar allt vi gör: ”Enkelt, Smart, Snyggt och Tryggt”.

NR står för premium nordisk badrumsdesign med en intelligent insida – skapat i material som håller för hemmets tuffaste miljö i minst 15 år. INR designar, producerar och säljer badrumsmöbler, blandare samt handdukstorkar och är svensk marknadsledare på duschlösningar. INR grundades 1988 i Skåne och har sitt huvudkontor i Malmö samt produktion i Jönköping och Malmö. Bolaget ägs sedan 2020 av danska badrumsmöbeltillverkaren Dansani. Huvudmarknader för INR är Sverige, Norge och Finland.