Nyheter

Byggstart: Kvarteret Bergkullen i Alingsås

Peab Bostad satte spaden i marken för det nya kvarteret Bergkullen, 10 villor och 51 bostadsrätter i Stadsskogen. När det första spadtaget firades fick Nellie Ragnmark 7 år och hennes pappa Henrik starta igång byggnationen genom att trycka på knappen för en sprängning av berget där hennes framtida hus kommer ligga.

Det blev starten för att fira att Peab Bostad startar byggnationen av ett helt nytt kvarter i Stadsskogen, Alingsås. I det nya kvarteret Bergkullen kommer det bli blandad bebyggelse, 10 villor och tre punkthus med 51 bostadsrättslägenheter, många av dem med hissnande utsikt över Mjörn. De Svanenmärkta bostäderna ligger på högsta punkten i Stadsskogen. Här får de boende skogen alldeles runt hörnet, njuta av en fantastisk utsikt och bo i ett kvarter med nära till skola, affär och ett aktivt föreningsliv.

– Det kändes jätteroligt att ge Nellie möjligheten trycka på knappen för sprängningen, precis där hennes hus kommer stå klart hösten 2023. Kunderna uppskattade verkligen att ta sig upp i byggställningen för att se utsikten från de olika balkonghöjderna, många tyckte också det var lite läskigt men väl värt det, säger Johan Odhed Thyni, projektchef på Peab Bostad.

Bostadsrättshusen är ritade för att smälta in i skogen, men på samma gång skapa en inbjudande framsida mot Bergkullegatan som blir en återvändsgata i kvarteret. Det är viktigt att huskropparna ska gifta sig med de lite lägre villorna på andra sidan gatan för att få till stånd en skön kvarterskänsla. Nellie och hennes pappa hjälptes åt att starta byggnationen genom att trycka i gång en sprängning av marken framför ett glatt gäng köpare. Köparna hade också möjlighet att ta sig upp på den höjd deras balkong kommer ligga, i en byggställning där de fick en uppfattning om utsikten.