Nyheter

Peab startar markarbetena för bostäder på Sanden i Vänersborg

Bostadsrättsföreningen Skeppsklockan är första steget i en spännande förvandling av hela ön Sanden till en modern och levande del av stadskärnan. Peab har nu påbörjat markarbetet som krävs för att skapa en stabil grund till de första 45 bostäderna på Sanden.

Precis intill vattnet på Gamla Hamnkanalen planerar Peab att bygga över 100 bostadsrätter och Brf Skeppsklockan utgör de första 45. Det nio våningar höga huset, får trappningar mot kanalen och ett garage i markplan. Sanden planeras bli en naturlig del av innerstan, urban och levande.

– Att vi på Peab får vara med och utveckla Sanden i Vänersborg är för oss, en fantastisk möjlighet. Vi är otroligt stolta att på den här platsen med dess långa historia skapa bostäder för framtiden, säger Pernilla Irewährn, projektledare på Peab Bostad.

Försäljningen av bostäderna i Brf Skeppsklockan pågår och inflyttning beräknas till sommaren 2024.