Nyheter

OBOS bygger bostadsrätter i Marby utanför Norrköping

Nu står det klart att OBOS förvärvar Del av Gillerhälla 1:2 och Marby 1:5 i Marby – ett utvecklingsområde strax utanför Norrköping. Här planerar OBOS att bygga cirka 80 bostadsrätter för sina medlemmar och andra intresserade.

– Jag är väldigt glad över att affären är i hamn. Närheten till både service och natur gör Marby till ett attraktivt läge som har potential att växa. Här finns i nuläget inga bostadsrätter. De kommande åren planerar vi därför att bygga cirka 80 bostadsrätter med fokus på framför allt rad- och parhus, säger Malin Svensson, VD för OBOS Kärnhem.

Området ligger i anslutning till Lindö som erbjuder alltifrån skola, förskola och livsmedelsbutiker till krogar. Kollektivtrafiken är i dagsläget inte fullt utbyggd men i takt med att området byggs ut planeras bussar, nya cykelbanor och möjligheten att snabbt ta sig in till centrum. På sikt skall även spårvagn vara ett alternativ och med bil till centrala Norrköping tar det 15 minuter. OBOS har sedan tidigare mark i närheten där det planeras för både bostads- och äganderätter. I och med denna investering har OBOS totalt över 500 byggrätter i Marby.

– Vi vill bygga där människor kan bo och leva under längre tid. Därför prioteriar vi områden där kommunen är beredd att satsa på utveckling. Redan nu pekas Marby ut som ett av de mest attraktiva i närheten av Norrköping. Här kommer många att vilja bo framöver, men medlemmar i OBOS kommer att få förtur vid köp, säger Malin Svensson.

Arbetet med att ta fram detaljplanen pågår.