Nyheter

Första spadtaget för KHF Arjeplog Trygga Hem

Den 28 juni är det officiell byggstart för om- och tillbyggnaden av Kooperativ hyresrättsförening (KHF) Arjeplog Trygga Hem. Det första spadtaget tas av Isak Utsi, kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog, Lars Lundgren, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad och Per-Ola Patomella, platschef från Nåiden Bygg.

Under 2020 har Arjeplogs kommun och Riksbyggen tillsammans bildat KHF Arjeplog Trygga Hem. Föreningen har förvärvat fastigheten i kvarteret Minken där de nya lägenheterna ska byggas.

Nu startar en om- och tillbyggnad som kommer att resultera i 48 lägenheter i kvarteret Minken i Arjeplog. Inflyttningen i de nya lägenheterna beräknas kunna ske under början av 2024.

– Det nya vård- och omsorgsboendet får en stor betydelse för hela Arjeplog som kommun och vi är glada att kunna genomföra projektet tillsammans med Riksbyggen, säger Isak Utsi, kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog.

– Det känns väldigt roligt att vi kan sätta spaden i marken och på Riksbyggen ser vi fram emot att genomföra projektet tillsammans med KHF Arjeplog Trygga Hem. Genom projektet skapas 48 lägenheter för äldre, till stor nytta både för kommunen och enskilda äldre personer som har behov av vård- och omsorg, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Lägenheterna är i första hand avsedda för stadigvarande boende som fått ett biståndsbeslut från kommunen. Tre lägenheter är till för de som behöver tillfälligt ett boende och i tre lägenheter finns möjligheten för par att bo tillsammans. Både Hälsocentralen och Folktandvården kommer att finnas kvar med sina verksamheter, precis som nu, även under byggtiden.