Nyheter

Första Spadtag för The Loop i Lund

I fredags den 17/6 hölls Första Spadtags-evenemang för The Loop i Lund. Under en solig förmiddag i Lund hölls spadtag i form av trädplantering och panelsamtal med flera nyckelpersoner för huset.

Syftet var att lyfta The Loop som en viktig plats för näringsliv, start-ups, entreprenörer och forskningssamarbeten. Hans Fransson som arbetat med affärsutveckling för The Loop på Skanska de senaste åren diskuterade visionen med The Loop, hur vetenskap möter näringsliv och forskning och hur viktig platsen är för att nå visionen om att samverka mellan såväl verksamheter, byggnader och människor, för att utbyta kunskap.

Joel Ambré, VD på Vectura medverkade under panelsamtalet och pratade om hur Vectura kommer arbeta vidare med den vision som Skanska haft med huset, och hur Vectura långsiktigt kommer äga och förvalta The Loop på allra bästa sätt och skapa en mötesplats där samverkan står i centrum.

I The Loop kommer Science Village Scandinavia hyra The Hall – en 720kvm stor sal för 1000 personer fördelat på tre våningar med parkett- och balkongsittning. Här kommer besökare, företag, forskare och allmänheten mötas, byta erfarenheter, skapa innovativa idéer och kunskap.

Ytterligare en hyresgäst i The Loop är Altitude Meetings som kommer hjälpa till att bygga ett community i huset och öka samverkan mellan hyresgästerna. Altitude Meetings kommer också bedriva co-working ytor i The Loop för att se till så start-ups och mindre företag samt studenter kan sitta i huset.

Produktionen med The Loop är nu igång och huset förväntas stå färdigt under slutet av 2024.