Nyheter

Cinis Fertilizer beviljas bygglov för produktionsanläggning i Köpmanholmen

Cinis Fertilizer har beviljats bygglov för sin första produktionsanläggning i Köpmanholmen, söder om Örnsköldsvik. Produktionsanläggningen ska producera 100 000 ton fossilfritt och cirkulärt kaliumsulfat.

Cinis Fertilizer planerar byggnationen av sin första produktionsanläggning för fossilfritt och cirkulärt kaliumsulfat i Köpmanholmen, söder om Örnsköldsvik. Nu har bolagets bygglovsansökan beviljats av Samhällsbyggnadsnämnden i Örnsköldsviks kommun.

– Det beviljade bygglovet är en viktig milstolpe i etableringen av vår första produktionsanläggning. Vi ser fram emot att påbörja byggnationen av en anläggning för hållbar mineralgödselproduktion och bli en långsiktig aktör i Köpmanholmen, säger Jakob Liedberg, VD och grundare av Cinis Fertilizer.

– Vi ser mycket positivt på att Cinis Fertilizer beviljats bygglov. Det innebär att vi nu har tagit oss ett viktigt steg närmare slutmålet om en grön produktionsanläggning och många nya arbetstillfällen i kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Per Nylén (S).