Nyheter

Granitor väljer Malmberg som leverantör av geoenergi till Fyrtornet i Malmö

Fastighetsutvecklaren Granitor har valt Malmberg som leverantör av geoenergisystemet som kommer att leverera värme, kyla och varmvatten till Fyrtornet som ingår i kvarteret Embassy of Sharing i stadsdelen Hyllie i Malmö.

Fyrtornet är den första byggnaden som byggs i kvarteret Embassy of Sharing och när byggnaden står klar kommer det att vara Sveriges högsta kontorsbyggnad i trä och dessutom Malmös första kontorshus i trä – vilket gör projektet än mer unikt!

Med fokus på hållbarhet så kommer Fyrtornet att vara nästintill självförsörjande på energi och bli Miljöbyggnad Guld-certifierad. Uppvärmningen sker med hjälp av geoenergi och solceller. Genom att Fyrtornet väljer geoenergi så kommer kyla och värmeöverskott att tas tillvara, lagras och användas när det behövs.

Ola Listerud, äljare Malmberg:

– Malmberg har ett uttalat mål om att möjliggöra noll utsläpp och det cirkulära samhället tillsammans med våra kunder. Därför är vi väldigt glada att få vara en leverantör till Granitors framåtsträvande kvarter Embassy of Sharing i Hyllie som också strävar efter cirkuläritet och hållbarhet på hög nivå.

Om Embassy of Sharing

Embassy of Sharing är ett 55 000 kvadratmeter stort kvarter på strategiskt läge i Hyllie med fokus på innovation, mångfald och cirkulär ekonomi. Här samsas flexibla kontor med smarta bostäder och värdeskapande mötesplatser i sju olika fastigheter, alla med ett eget uttryck.

Embassy of Sharing ritas av Wingårdhs Arkitekter samt utvecklas av Granitor, i nära samarbete med Malmö stad och flera andra aktörer. I Embassy of Sharing bidrar olika organisationer med sin expertis för att utveckla området