Nyheter

Säljstart: Brf Gimle i Allarp

Den 14 juni startar OBOS försäljningen av Brf Gimle i Allarp, mitt emellan Laholm och Båstad. Totalt består kvarteret av 20 radhus i två storlekar. Intresset är stort för bostäderna som ligger ett stenkast från havet vid Skummelövsstrand.

– Det känns väldigt bra att vi kan välkomna fler till just Allarp. Vi vet att det är många familjer som vill bo i det här området eftersom det är både naturnära och har bra pendlingsmöjligheter till flera städer. Som medlem i OBOS har man förtur vid köp vilket är en stor fördel, säger Sofie Wedin, projektutvecklare på OBOS Sverige.

Förutom sitt fina läge, med närhet till den långa härliga stranden, bjuder Brf Gimle bjuder på nybyggda hem i två olika storlekar. Ett lite mindre radhus om 107 kvadratmeter och ett lite större om 120 kvm – båda i två plan. Här får man två respektive tre sovrum som standard, med möjlighet till olika planlösningsalternativ och öppen planlösning för såväl kök som vardagsrum. Dessutom finns två uteplatser – en på framsidan och en på baksidan av huset.

I Allarp finns redan en hel del service. Bara ett par hundra meter från kvarteret ligger nybyggda Allarps förskola. Här finns också vårdcentral, bank och restauranger. Mitt i området planeras också för ett torg med samlingsplats och verksamheter.

– Det här är verkligen ett område för den som vill uppleva huslivet men samtidigt ha närhet till sådant som underlättar vardagen. Här bor man bekvämt i bostadsrätt, i ett nybyggt hus som kräver minimalt med underhåll, säger Sofie Wedin.

Försäljningen av de 20 radhusen startar den 14 juni, och OBOS-medlemmar får förtur till köp. Bostäderna har ett frånpris på 2 695 000 kronor. Inflyttning beräknas ske första halvåret 2024.