Nyheter

Ny tillförordnad vd i Samhällsbyggarna

Joanna Messmer brinner för att koppla samman människor och organisationer med olika bakgrunder och idéer. Nu blir hon tillförordnad vd i Samhällsbyggarna.

– Samhällsbyggarna är den stora mötesplatsen för experter med olika kompetenser och bakgrunder från hela sektorn. Och jag är övertygad om att det är i dessa möten som vi kommer att få svar på många av framtidens viktigaste frågor, säger Joanna Messmer som tillträdde som Samhällsbyggarnas vd 1 juni.

– Att få bygga vidare på det brinnande engagemang och stora kunnande som finns i föreningen är fantastiskt.

Joanna Messmer är en mångårig projektledare och konsult inom samhällsbyggnadssektorn och har varit projektledare i Samhällsbyggarna sedan i höstas.

Hon är huvudansvarig för arkitektur- och samhällsbyggnadsfestivalen Open House Stockholm och verksam inom Samhällsbyggnadslänken vid KTH, en förening för samverkan mellan Kungliga Tekniska högskolan, KTH, och branschen.

Hon har pluggat samhällsbyggnad på just KTH, och är mångårig medlem i föreningen. Dessutom har hon varit regelbunden medarbetare i Samhällsbyggarnas medlemstidning Samhällsbyggaren.

Nyckelroller i flera organisationer har gett henne ett stort och brett kontaktnät inom såväl akademin och branschen – och inte minst i studentvärlden.

– Joanna Messmer är fast förankrad i branschen, samtidigt som hon håller blicken på samhället i stort. Den dynamiken är precis det som Samhällsbyggarna representerar, och stärker oss både internt och externt, säger Dag Björklund, ordförande i Samhällsbyggarna.

– Vi ska med kunskap och erfarenheter bidra till ett bättre samhälle och medverka till en god professionell utveckling för var och en av våra medlemmar.

Joanna Messmer utses till tillförordnad vd eftersom ordinarie vd Lars Strömgren ställer upp som kandidat i höstens val till kommunfullmäktige i Stockholms stad.

Samhällsbyggarna bildades 2013 genom en sammanslagning av flera branschföreningar. Det gör den till en samlingsplats för yrkesverksamma inom samhällsbyggandets alla områden.