Nyheter

Pennan är mäktigare än svärdet!

Betydelsen är att ord, kunskap och kommunikation är starkare maktmedel än krig och våld. Visst kan vapen skada och skrämma men skrivna ord samt idéer kan ge människor hopp.

De ungerska bröderna Laszlo och Georg Biro var de som 1931 till slut konstruerade en fungerande kulspetspenna. De tog även fram en snabbtorkande bläckpasta 1938 som fungerade bra med kulspetstekniken. År 1950 såldes patentet till Marcel Bich som skapade det franska företaget Bic. En kulspetspenna, eller kulpenna, är en bläckpenna med en liten kula (0,5–1 mm i diameter) i spetsen. Pennan har en behållare med trögflytande och snabbtorkande bläck som överförs via den rullande kulan till papperet när man skriver.

Kulspetspennan eller kulpennan, som det också heter, går att få i mängder på skolor, föreningar, kontor och arbetsplatser. Den rullande kulan ger en behaglig och flytande känsla när du skriver eller ritar med den. Kulspetspennor kan hittas här och du kan du köpa kulspetspennor med extra bra grepp, traditionella kulspetspennor samt kulspetspennor där färgen på bläcket varierar.

En kulspetspenna är perfekt att använda för olika uppgifter:

Ta anteckningar vid möten eller telefonsamtal

Signera dokument

Som profilprodukt med din logga på

Ritningar

Överstrykningar (passande med funktion som tillåter olika textfärger)

När man skriver med en kulspetspenna blir det alltid ett tydligare och mer precist resultat än vad det gör när man använder en vanlig penna. Kulspetspennor används ofta vid utskrivningar eller i andra sammanhang där precision är viktig. Men visste du att det också finns bra anledningar att använda kulspetspennor i dagliga livet?

Det finns många olika typer av kulspetspennor på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Men en sak är säker – det finns ingen perfekt kulspetspenna för alla! Det handlar snarare om att hitta den som passar just dina behov.

Här är några saker du bör tänka på när du väljer din kulspetspenna:

Vilket material vill du ha? Kulspetspennor finns i olika material, allt från metall till plast.

Vilken storlek är din hand? Det finns kulspetspennor i olika storlekar och det är viktigt att välja en som passar just din handstorlek.

Vad för sorts bläck vill du ha? Kulspetspennor kan ha olika typer av bläck, allt från vanligt bläck till tusch bläck.

Oavsett vilken kulspetspenna du väljer, är det viktigt att du testar den först. Det är inte alltid enkelt att veta vilken kulspetspenna som passar dig bäst utan att prova den först. Så ta dig tid och testa flera olika innan du bestämmer dig!