Nyheter

NCC bygger åt Mitthem i Sundsvall

NCC fortsätter samarbetet med Mitthem och bygger ytterligare 88 hyresrätter på Byhöjden i Sundsvall. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 135 MSEK.

– Sundsvall växer vidare och vi är glada över att fortsätta vara med och anpassa staden tillsammans med NCC som trygg partner. Vi skall se till att det finns bostäder för kommuninvånare och inflyttare till kommunen och fortsätta att bygga bostäder som passar en mångfald, säger Lotta Björklund, vd Mitthem.

På Byhöjden norr om Sundsvall bygger NCC tillsammans med Mitthem 88 lägenheter fördelade på två punkthus med vardera åtta våningar. Med dessa två sista hus kommer NCC ha byggt totalt sju hus och 308 hyreslägenheter i området sedan samarbetet inleddes 2018.

–Vi har haft ett långt och gott samarbete med Mitthem som är en viktig aktör för tillväxten i Sundsvall. Nu fortsätter vi utvecklingen och bygger fler smarta hyresbostäder med hög kvalitet för sundsvallsborna, säger Petter Lundqvist, projektutvecklare, NCC Building Sweden.

Bostäderna byggs enligt konceptet NCC Folkboende som ger ytsmarta lägenheter med hög kvalitet. Lägenheterna har ett till tre rum och kök i storlekarna 36-64 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har balkong och i markplan byggs en tvättstuga. Husen får underhållsfria fasader i gult tegel i samklang med de tidigare fem byggda husen.

Innan sommaren startar markförberedande arbeten medan byggnationen startar kring årsskiftet 2022/2023. Bostäderna beräknas stå klara i slutet av 2024.

Affären uppgår till cirka 135 MSEK och orderregistreras i andra kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.