Nyheter

Den 16 maj satte Mariastaden Projekt och HA Bygg spaden i marken i Klippan

Mariastaden Projekt AB har nu byggstartat Brf Solslätten – 15 ytsmarta radhus som skall fördeleas på tre huskroppar. Totalentreprenör är HA Bygg (Henrik Anderssons Byggnads AB) och projektet förväntas stå klart för inflyttning i mars 2023.

Efterfrågan på bostäder i nordvästra Skåne är stor. I Klippan finns förutom utbyggd service och goda kommunikationer, ett rikt föreningsliv och direkt närhet till skog och natur. 

– Vi har haft en mycket god efterfrågan och 12 av 15 radhus är nu sålda där de flesta av köparna kommer från kommunen. Vi är nu väldigt glada över att byggstarta projektet och ser fram emot att utveckla fler bostäder i kommunen, i första hand genom nästa etapp om ytterligare 18 radhus. Mariastaden Projekt har tidigare byggt liknanande  bostäder i bla Helsingborg, Landskrona Höganäs och Båstad, säger Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt AB.

– Nu ser vi fram emot ett gott samarbete med HA Bygg som är en seriös och flexibel entreprenör, avslutar Sjöstedt. 

– Det känns otroligt roligt att vi är igång, jag vet att det är många köpare som följer byggnationen med spänning. De kan knappt vänta tills husen står klara, säger Sarah Ellmin, fastighetmäklare i Fastighetsbyrån i Klippan.

Radhusen är 115 kvadratmeter, fördelat på två våningar. De har en genomtänkt planlösning som ger plats för två badrum, fyra sovrum och en tvättstuga. Intresset för den här typen av bostäder är stort, särskilt bland förstagångsköpare och småbarnsfamiljer.

Fakta om Brf Solslätten:

Bostäderna: 15 + 18 radhus fördelat på två etapper. 
Arkitekt: Ekeblad Bostad
Status: Produktion pågår
Entreprenör: HA Bygg AB