Nyheter

Byggstart: HSB brf Guldläge i Skellefteå

HSB brf Guldläge i centrala Skellefteå byggstartar officiellt den 19 maj genom ett ”första spadtag” på tomten. Medverkar i spadtaget gör bland annat Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå, samt köpare i projektet. Inflyttning sker preliminärt mellan kvartal 2-4, 2024.

Det första symboliska spadtaget för HSB brf Guldläge tas torsdagen den 19 maj. Spadtaget är en markering att projektet nu officiellt byggstartar. På plats under spadtaget finns Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå, Mattias Lundström, vd HSB Norr samt bostadsrättsköpare.

En rolig del i ”spadtaget” är den tidskapsel med tidstypiskt innehåll, som bostadsrättsinnehavarna erbjuds att bidra till. Kapseln kommer att byggas in på lämplig plats i huset och kanske hittas av framtida generationer om flera hundra år. HSB lägger ner dagsaktuella utgåvor av Norran och Folkbladet samt ett USB-minne med ritningar över fastigheten.

– HSB brf Guldläge byggs mitt i centrala Skellefteå, precis där Södra Järnvägsgatan möter Repslagargränd, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr. Den ovanligt snabba försäljningen visar att många vill bo i nybyggd bostadsrätt med närhet till stadslivets alla fördelar.

Lägenheterna i brf Guldläge omfattar 1 – 5 rum och kök mellan 28 – 148 kvm, med genomtänkta planlösningar, generösa förvaringsmöjligheter, balkonger (vissa lägenheter har dubbla balkonger), tillgång till hiss och parkering i huset samt till en skyddad innergård.