Nyheter

Peter Sundell tar över som projektledare för Skövde Science City

Peter Sundell tar över som projektledare för Skövdes storsatsning på en ny modern stadsdel – Skövde Science City. Han efterträder Ingemar Linusson som går i pension i maj.

Peter som tas in som konsult på 50 procent för att projektleda Skövde Science City, är ett känt ansikte i Skövde kommuns organisation. Han har tidigare arbetat bland annat som enhetschef inom fastighetsavdelningen och var kommunens projektledare för byggprojektet Arena Billingen som fick 2021 års stadsbyggnadspris.

– Det känns oerhört spännande och roligt att få axla detta projekt som ju är en stor satsning i Skövde kommun. Samtidigt är det en utmaning som jag är väldigt ödmjuk inför, säger Peter Sundell.

Peter tillträder rollen som projektledare i juni och har ett kontrakt på två år till att börja med.

– Skövde science city som projekt är en av Skövde kommun största satsningar någonsin. Peter har en gedigen erfarenhet och en bakgrund i organisationen och vi känner oss oerhört trygga i att Peter tar över rodret, säger Martin Hollertz, samhällsbyggnadschef Skövde kommun

Tidigare projektledare Ingemar Linusson kommer att finnas kvar som timanställd. I Ingemars uppdrag kommer att ingå att vara delaktig i överföringen till den nya projektledaren.

Vad är Skövde science city?

I linje med Skövde kommuns vision 2040 byggs framtidens Skövde. På området Mariesjö planeras Skövde Science City där bostäder varvas med företagslokaler, mötesplatser och service för att skapa dynamik och en levande stadsdel. Satsningen är en av de största som gjorts och förvandlingen beräknas pågå i många år.

Den nya stadsdelen kommer att få en egen identitet med friare arkitektur och höga hus. Här planeras för moderna, citynära bostäder, nya skolor och förskolor med närhet till affärer, aktiviteter, vård och service. Allt inramat av en genomtänkt utemiljö med härliga grönområden, gångstråk och mötesplatser.

Parallellt med ett tryggt och enkelt vardagsliv skapas också plats för ett dynamiskt och växande näringsliv. Företagslokaler för 600 nya arbetsplatser kommer att byggas som ett led i Science Park Skövdes expansion. En satsning som möjliggör fler etableringar inom Skövdes starkaste profilområden smart industri, spelutveckling och fin-tech.

Skövde Science City ingår i en kreativ utvecklingszon som består av det kunskapsstråk som kopplar samman Högskolan i Skövde med Science Park Skövde.