Nyheter

ByggVesta påbörjar byggnationen av fastigheten Sjuksalen i Sege Park

I den växande stadsdelen Sege Park i Malmö, där Östra Sjukhuset tidigare låg, påbörjar nu ByggVesta byggnationen av fastigheten Sjuksalen. De 114 centrumnära hyresrätterna kommer vara belägna i en grön parkmiljö, med möjligheter till både odling och gemensamma aktiviteter.

Kvarteret Sjuksalen är en del av det större stadsdelsprojektet Sege Park, där ByggVesta tillsammans med tolv andra aktörer kommer ha uppfört totalt cirka 1 000 bostäder. Stadsdelen kommer erbjuda energieffektiva och smarta bostäder med närhet till stadspuls och kommunikationer, och kommer samtidigt att smälta in i det grönskande närområdet.

Lägenheterna i Sjuksalen, som är ByggVestas andra projekt i området, beräknas vara klara för inflyttning 2024 och kommer vara ett hem för studenter, barnfamiljer och pensionärer, för att bara nämna några.

– Vi arbetar för att skapa trivsamma boendemiljöer i hög kvalitet och till rimliga priser. Kvarteret Sjuksalen består av moderna bostäder i en spännande ny stadsdel. Med både solceller, batterilagring, stora möjligheter till delande och odling för hyresgästerna, bygger vi boenden för en hållbar framtid, säger Jenny Jonsson, VD ByggVesta.

Kvarteret Sjuksalen är framtaget av ByggVesta i samarbete med Sundprojekt Bostadsintressenter som också uppför byggnaderna genom NBI Bygg, ett bolag i samma koncern.