Nyheter

Ny ledarduo satsar på bostäder och stadsplanering på Arkitema

Arkitema rekryterar Nils Wiklund till rollen som Operations Director Private Sverige. Tillsammans med Kristina Peters, som tar rollen som Senior Director Private och VD för Arkitema Sverige, ska de utveckla Arkitemas bostadssegment.

Sedan danska Arkitema etablerades i Sverige för drygt tio år sedan har antalet uppdrag växt inom alla segment; bostäder, vård, utbildning samt landskapsarkitektur och stadsplanering. Uppdragen blir också större i omfattning och inbegriper ofta ett helhetsgrepp på hela stadsdelar.

Kristina Peters, en av affärsområdescheferna för Arkitemas bostadssegment, kommer nu att ta plats som en av fyra Senior Directors i Arkitemas internationella ledning. Hon blir samtidigt VD för Arkitema Sverige.

Nils Wiklund blir Operations Director för bostadssegmentet och dessutom kontorschef för kontoren i Stockholm och Malmö. Han kommer närmast från rollen som Head of Field Operations på Linxon och har tidigare varit verksam som bland annat Head of Group Construction på Akelius och projektchef på SSM.

Tillsammans ska de stärka erbjudandet inom stadsplanering och bostäder hos Arkitema, som förra året också växte med ett kontor i Göteborg.

– Vi ser mycket fram emot vad Nils, som kommer från beställarsidan, ska tillföra Arkitema i allmänhet och vårt bostadssegment i synnerhet. Hans erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen gör att han har kompetenser och erfarenheter som vi arkitekter kan lära oss mycket av, vilket i sin tur kommer leda till att vår förståelse och insikt i våra kunders behov kommer stärkas ytterligare, säger Kristina Peters.

Arkitema har för närvarande ca 160 medarbetare i Sverige och nästan 700 totalt i Sverige, Norge och Danmark.