Nyheter

Byggstart: Parkhus 4 i den nya stadsdelen Pedagogen Park

På torsdag den 19 maj klockan 12.30-13.00 tas det första spadtaget i bygget av Parkhus 4, ett nytt kontorskvarter med tre sammanhängande huskroppar i den nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal.

Kvarteret har, precis som det intilliggande bostadskvarteret Parkhus 5, utformats av arkitektbyrån Wingårdhs och byggs av det lokala byggföretaget Vestia som även flyttar in kontorshuset när det står färdigt i slutet av 2023.

Parkhus 4 och Parkhus 5 omfattar totalt 12.000 kvadratmeter kontorsyta, 3.000 kvadratmeter bostadsyta och 3.000 kvadratmeter kommersiella lokaler i markplanen i de båda fastigheterna.

– Byggstarten av Parkhus 4 är ytterligare ett steg mot vårt långsiktiga mål att utveckla området till det bästa stadsdelscentrumet i regionen. Ända sedan vi köpte den före detta lärarhögskolan Pedagogen 2010 har visionen varit att utveckla Pedagogen Park till en modern och hållbar stadsdel med såväl boende som kontors- och affärsverksamheter. Nu ser vi hur den visionen är på god väg att förverkligas, säger Mathias Vårström, projektutvecklingschef på Aspelin Ramm Fastigheter.