Nyheter

Taklagsfest på SGDS Gruppens nya centrallager

SGDS Gruppen AB, där grossisten Dahl och bygghandelskedjan Optimera ingår, bygger ett nytt centrallager i Håbo Kommun tillsammans med Logicenter AB. Nu har man kommit till en avsevärt viktig del av byggandet, taket är lagt och därmed var det dags för sedvanlig taklagsfest.

Det nya lagret blir både stort och ultramoderna, det satsas på högautomatiserade funktioner för bästa service till vs, mark&va och byggbranscherna.

Driftsättning är planerad 2023 och logistikanläggningen omfattar hela 72 000 kvadratmeter. Placeringen är väl genomtänkt för att hantera leveranser till gruppens butiker, cirka 180 runt om i landet, och drygt 100 000 kunder runt om i landet.

– Det här är ett spännande bygge. Vi har stora planer för hela gruppens logistikflöde och har satsat på avancerad teknologi, ergonomisk arbetsmiljö och hållbara förutsättningar för drift och transport, säger Jonathan Mankowitz, ansvarig för SGDS Gruppens supply chain, och avslutar: vi har jobbat hårt och taket är ett symboliskt viktigt steg även om mycket återstår.

Hamburgarna stod Logicenter för och de var mycket uppskattade av både besökare och personal på plats. Inom något år kommer upp till 350 personer att ha sin arbetsplats på det nya lagret.

SGDS Gruppen, division Dahl, har vuxit ur sitt befintliga centrallagret som ligger i Kallhäll, Järfälla kommun.