Nyheter

Säljstart av unikt samarbetsprojekt

I Majorna, på den plats där Fixfabriken tidigare låg, planeras nu nya bostadskvarter med ca 1800 nya bostäder. Ett av dessa är Brf Crochet – ett samarbetsprojekt mellan AB Lejonstaden och Ekeblad Bostad AB. I slutet på 2024 kommer 137 moderna och rymliga bostäder med gemensam innergård och inglasad takterrass preliminärt stå klara för inflyttning. 

– Projektet är ett unikt samarbete mellan flera aktörer. Att hitta ett vinnande arbetssätt och team är inte det lättaste men det känns som vi på Ekeblad Bostad AB och AB Lejonstaden har prickat rätt. Vi är glada och tacksamma över  att få jobba ihop med blant annat Bergman & Höök Byggnads AB och QPG Arkitektur, säger Serdar Erkan i Lejonstaden AB.

– I Crochet vill vi gärna att alla köpare skall få möjlighet att sätta sin personliga prägel på sitt nya hem så vi har även arbetat tillsammans med MAKAJO Sverige AB och BOSTDESIGN med att ta fram fyra olika designlinjer att välja mellan, avslutar Erkan. 

Den 16 maj är det klart för allmän säljstart av projektet.

– Det känns väldigt roligt att nu få dra igång försäljningen på allvar. Vi har ju faktiskt tjuvstartat lite och redan sålt en hel del till våra registrerade VIP-kunder. Det har varit ett härligt kvitto att vi fått en sådan positiv respons från köparna. Vi har ju varit med från början och även jobbat med utformningen utav bostäderna – då är det såklart extra kul att projektet blivit så uppskattat, säger fastighetsmäklare Rickard Stig i Lundin Fastighetsbyrå.

Arkitekt Anders Eloff på QPG beskriver projektet blant annat med dessa ord; Magnifika bostäder i många olika former och storlekar skapar goda förutsättningar för ett livfullt kvarter i områdets bästa läge.

Fakta:

Bostäderna: 137 lägenheter i bostadsrättsform
Arkitekt: 
QPG Arkitekter
T
otalentreprenör: Bergmann & Höök
Mäklare:
 Lundin Fastighetsbyrå