Nyheter

Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättre

Forbo Flooring Systems introducerar ny ytbehandlingsteknik på CO2-neutrala linoleumgolvet Marmoleum. Den nya ybehandlingen skapar en jämnt tät yta. Det gör att golvet blir ännu mer slitstarkt, får ännu mer fläckmotstånd och blir ännu enklare att sköta.

Efter en kontinuerlig utveckling av ytbehandlingen presenterar Forbo nu Topshield pro som tar Marmoleum till nästa nivå.

Tre gånger bättre:

Bättre slitstyrka

Bättre fläckbeständighet

Bättre att rengöra och underhålla

– Nya Topshield pro har testats under lång tid, både i laboratorier och i praktiken. I tester gjorda av TÜV Rheinland presterade Marmoleum med Topshield pro betydligt bättre än jämförbara produkter från andra tillverkare under extremt slitage, säger Johan Björling, teknisk- och hållbarhetschef, Forbo Flooring Systems.

Miljövänligt golv ännu mer hållbart

Marmoleum består av upp till 97 procent naturliga råvaror. Linolja från linväxter, trämjöl och jute, som odlas som ettårig gröda, växer snabbt och absorberar mer CO2 än vad som släpps ut under tillverkning.

– Marmoleum är producerad med förnybar energi, allt råmaterial och produktionsavfall återvinns. Detta gör Marmoleum till det mest hållbara golvet och den bästa golvlösningen för ekologiskt byggande, säger Johan Björling, teknisk- och hållbarhetschef, Forbo Flooring Systems.

100 miljoner m2 golv 

I mer än ett decennium har Forbo Flooring applicerat Topshield som ytbehandling på alla Marmoleumgolv. Föregångaren Topshield 2 presterade mycket bra. Med 100 miljoner m2 golv installerade över hela världen, en konsekvent utveckling av Topshield-tekniken, har nu Marmoleum tagit ytterligare ett kliv uppåt.

Tät yta tål kraftig belastning

Marmoleums nya ytbehandling Topshield Pro är nu mer slitstark vilket ger effektivare skydd för ytor med hård belastning. Ny teknik för ytbehandlingen innebär även att ytan är extremt motståndskraftig mot kemikalier.

Det perfekta golvet för dagligt brukNya Marmoleum med Topshield Pro har en jämnare yta som lättare stöter ifrån sig smuts som hamnar på golvet. Detta är idealisk för läromiljöer, kommersiella byggnader och ytor inom hälso och sjukvård. Förutom utmärkta skötselegenskaper är Marmoleum naturligt antibakteriellt och kan desinficeras.