Nyheter

Första spadtaget: HSB brf Spanjoletten i Majorna

I Majorna bygger HSB Göteborg 141 bostadsrätter i brf Spanjoletten, som är den andra och sista etappen i bostadsområdet kring det gamla området där Fixfabriken en gång låg.

Den 16 maj klockan 11.00 är det dags att ta första spadtaget för projektet.

– I brf Spanjoletten bygger vi nya bostäder av mycket hög kvalitet i ett av Majornas bästa lägen. Här har vi låtit tidlös arkitektur gå hand i hand med smarta och hållbara lösningar för att skapa hem som lever upp till de bostadsdrömmar som HSBs bosparare och medlemmar har, säger Kristian Isberg, Affärsområdeschef Bygg, Fastighet och Förvaltning på HSB Göteborg.

Brf Spanjoletten är ritad av arkitektkontoret Bornstein Lyckefors som tagit intryck av historien och kulturen kring området. I arbetet ingår också att bevara Fixfabrikens gamla kontorsdel där det planeras bostäder, övernattningslägenhet, gemensamhetslokal och förhoppningsvis ett café. Bostäderna byggs av NCC genom en totalentreprenad i samverkan.

I brf Spanjoletten finns också åtta HSB Dela-lägenheter som ska göra det enklare för unga (18-29 år) att ta sig in på bostadsmarknaden genom att köpeskillingen delas med HSB. Projektet kommer också att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.