Nyheter

Första spadtaget för Hemtex i Borås

Så var det första spadtaget avklarat för Hemtex nya logistikanläggning i Viared Väst utanför Borås. Spadtaget togs gemensamt av Asgeir Solheim, vd Fabritius Gruppen, Anders Lorentzson, vd Hemtex, Anders Fjeld vd KID, Kommunalråd Anette Carlson (M) Borås Stad, Kommunalråd Kerstin Hermansson (C) Borås Stad samt Benn Karlberg, vd Logistic Contractor.

— För oss på Hemtex går en dröm i uppfyllelse! Logistikcenter och kontor i samma fastighet kommer skapa många möjligheter att bygga ett ännu starkare Hemtex och att dessutom få göra det hemma i Borås är helt enkelt perfekt, säger Hemtex vd, Anders Lorentzson.

LC är totalentreprenör för projektet som uppgår till totalt 26 000 kvm inklusive ett entresolplan på 4 000 kvm och kontor på 1 600 kvm.

— Det är glädjande att vi nu påbörjar byggnationen på plats. Vi har hela vägen haft ett bra samarbete med alla intressenter i projektet och ser fram emot att få uppföra Hemtex nya lager och huvudkontor, säger Benn Karlberg, vd LC.

Ett 60-tal inbjudna hade samlats i torsdags eftermiddag för att bevittna händelsen, därav flera av Hemtex egna personal från Boråskontoret samt representanter från Borås Stad.

— Från Borås Stads sida välkomnar vi Hemtex nya etablering i Viared Västra. Vi är glada över att vi kunnat möta upp företagets förväntningar. Bra samverkan mellan alla parter har möjliggjort det, säger Kerstin Hermansson (C), ansvarigt kommunalråd för Mark och exploatering.

Det är norska Fabritius Gruppen som utvecklar och som tillsammans med norska KID äger fastigheten.

Byggnaden uppförs för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och taket förbereds för solceller. Lagerdelen förbereds för installation av en avancerad automationslösning. Byggtiden på plats är beräknad till ett år.