Nyheter

TECE lanserar lättinstallerad duschtoalett i modern design

Nu lanserar TECE sin första duschtoalett TECEone – en prisvärd vägghängd toalett med enkla funktioner i modern design. Toaletten är enkel att installera då den kopplas direkt till varmvattenledningen och inte kräver någon elanslutning. TECEone premiärvisas under Nordbygg den 26-29 april.

Intresset för duschtoaletter är stort runt om i Europa och ökar även i de nordiska länderna. Nu hoppas TECE att fler svenskar ska få upp ögonen för de hygieniska toaletterna, som med en ljummen dusch rengör besökaren efter varje toalettbesök.

Den vägghängda duschtoaletten TECEone har en modern och kompakt design, som passar de flesta badrum. Funktionerna är enkla. Med bara två vred på sidan av toalettskålen reglerar användaren vattenmängden och temperaturen för en behaglig intimtvätt. Duscharmen rengörs automatiskt före och efter varje tvätt.

TECEone utmärker sig genom sin användarvänlighet, men också för att den inte kräver någon elektricitet. Värmen på vattnet regleras genom en termostat som är direkt kopplad till kall- och varmvattenledningarna, vilket gör att VVS-installatören kan installera toaletten utan hjälp av en elektriker.

Monteringen är smidig tack vare de två förberedda fästena i porslinet. Dessutom levereras toaletten i ett emballage med en upphöjning, som gör att installatören inte behöver lyfta upp toaletten när den ska monteras på väggen.

– TECEone har visat sig ha den bästa rengöringseffekten i oberoende test av flera olika fabrikat. Anledningen är att vattenstrålen kan göras kraftigare eftersom den är direkt kopplad till varmvattenledningen. En smart teknik som även gör att produkten kan hålla ett lägre pris än många andra duschtoaletter, säger Jonas Elfborg, produktchef på TECE.

TECEone har en ergonomisk design med bekväm sits. Dessutom saknas spolkant vilket gör toaletten extra lättstädad. Locket stängs försiktigt med så kallad soft-close. TECEone monteras med fördel på en TECE inbyggnadsfixtur.