Nyheter

Formgivarna Evelina Kroon och Alexander Lervik tar fram limiterad DesignWall för Aritco

Geomatric, en ny limiterade DesignWall skapad av Evelina Kroon och Alexander för Aritco lyfter Aritco Homelift till ny nivå. Med sitt retroinfluerade mönster och skandinaviska design blir den spiran på toppen i en redan formstark hiss.  

Det nya mönstret som har tydliga retroreferenser och är skapat genom en teknik där lager av olika material och mönster läggs ovanpå varandra. Resultatet, en geometrisk mönsterbild i rosa, aprikos, svart och vitt på en bakgrundsbelyst designvägg i glas påminner om 60-talet och tidigt 70-tal då denna teknik ofta användes för till exempel tapeter eller bänkskivor.

Evelina Kroon är utbildad på Konstfack och bor och verkar i Stockholm. Hennes alster finns bland annat på Svenskt Tenn och Bukowskis auktioner. Tejp är ett av nyckelelementen i hennes design och används för både Geometric och hennes andra arbeten inom områdena målning, färgsättning och scenografi, där hon utforskar gränserna mellan konst och dekorativ konst. Hon står för en grafisk men ändå eklektisk estetik som för tankarna till traditionellt kvinnligt hantverk.

Alexander Lervik har arbetat som produktdesigner i två decennier och samarbetat med Aritco i nära tio år. Samarbetet med Aritco startade när han tog fram Aritco HomeLift och har sedan dess formgett nya hissar, DesignWalls, utställningar och evenemang av olika slag. Från sin designstudio på Södermalm, Stockholm, har Lervik skapat produkter med några av de främsta svenska och internationella producenterna, samt utställningar för några av de främsta nordiska museerna.