Nyheter

ARC väljer Strategisk Arkitektur för sitt nya kontorshus på Grev Tureplan i Stockholm

I veckan kom nyheten att ARC hyr ett helt hus av Vasakronan på Grev Tureplan. Det nya kontoret har egen ingång från Birgerjarlsgatan och den totala ytan är ca 6500 kvm. Inflytt är planerad till våren 2024.

Strategisk Arkitektur har fått uppdraget att hjälpa ARC med anpassning och inredning av det nya kontoret som ska inrymma bolagets sex olika varumärken. Strategisk Arkitektur hjälper även ARC med temporära lokaler på Mäster Samuelsgatan dit ARC flyttar i maj fram tills det nya kontoret är klart.

Arbetet med Grev Tureplan är redan i gång. ARC som hjälper företag med transformation för digital tillväxt har höga ambitioner att skapa ett kontor som ska sticka ut och vara en dynamisk mötesplats för företagets 700 medarbetare. Flera variabler ska kombineras som innovation och hållbarhet samt stärka ARCs varumärke. Projektet omfattar gestaltningskoncept, programarbete och projektering av byggdelar och inredning till kontorets alla delar. Huset består av gemensamma ytor, café, kök/pentry, innergård, terrasser, interna kontorsytor, lab och supportytor.

– ARC är ett spännande bolag som befinner sig i kraftig tillväxt. Att hyra ett helt hus på en av Stockholms bästa adresser visar på höga ambitioner vilket gör uppdraget helt unikt. Vi ser hur kontoren får en allt större betydelse efter pandemin. Många företag vill stärka sina varumärken för att attrahera kreativ arbetskraft och locka tillbaks folk till kontoret. Detta gäller inte minst för ARC, säger Christian Hörgren, kundansvarig arkitekt på Strategisk Arkitektur.

Redan i maj går flytten till tillfälliga lokaler på Mäster Samuelsgatan där bolaget ska sitta i två år innan de nya lokalerna står helt klara. Dessa lokaler kommer att fungera som ett testlab som genererar viktig input inför huvudprojektet. Inredningsarkitekterna har som utmaning att skapa en plats som tillfredsställer ARCs olika bolags behov.

ARC Arise Consulting Group är en bolagsgrupp som hjälper företag och varumärken med transformation i syfte att skapa digital tillväxt. I bolagsgruppen ARC ingår Animal, Conversionista, Curamando, Keybroker, Kurppa Hosk och Cupo.

– Genom att flytten sker i två steg var vårt förslag till ARC att testa olika idéer i de tillfälliga lokalerna för att hitta långsiktiga och hållbara lösningar. De gillade konceptidén och vi är nu i full gång med arbetet i båda projekten, säger Christian Hörgren.