Nyheter

Enkla Hem planerar för nya bostäder i Berg

Enkla Hem planerar för ca 110 bostäder i natursköna Berg som är beläget norr om Linköping. Detaljplanen går nu ut på samråd, perioden 11 april – 20 maj.

Enkla Hem bedömer att bruttoarea (BTA) uppgår till ca 15 000 kvadratmeter. Detaljplanen innefattar radhus och flerbostadshus. Enligt tidplanen beräknas detaljplanen vinna laga kraft under första kvartalet 2023 och att bostäder skulle då kunna börja byggas 2023/2024.

– Fastigheten ligger i natursköna Berg som ligger väldigt fint intill Bergs slussar. Detta är Göta kanals största sevärdhet som lockar tusentals åskådare. Vi är mycket glada över att kunna ta nästa steg i detaljplanprocessen. Linköping är en växande kommun och vi ser en stor efterfrågan på nyproducerade bostäder, säger Emanuel Vardi, VD och Simon Barpaulus, vVD & Transaktionsansvarig för Enkla Hem.