Nyheter

Structor projekterar ny serviceanläggning

Structor Byggteknik projekterar bygghandlingar för den nya serviceanläggningen åt Motorcentralen i Umeå. Uppdragsgivare är OF Bygg AB, som är totalentreprenör för projektet. Planerad byggstart är i maj 2022 och anläggningen kommer bestå av 4 byggnader som upplåts åt Motorcentralen Audi handel.

Structor var med tidigt i projektet, först som konstruktör i upprättandet av förfrågningsunderlag inför upphandlingen av totalentreprenören. Nu består rollen av att ta fram bygghandlingar för arkitektritningar och konstruktionsritningar. Projektet består av en byggnad för bilhall, verkstad och kontor, en med förråd och garage, en för maskintvätt och en byggnad för karantänsplats för elbilar. Färdigställandet av bygget planeras till sommaren 2023.

– Det känns jättekul att vi nu är i slutfasen av projektet. Det finns vissa tekniska utmaningar, då vi måste ta hand om relativt höga jordtryck och djupa urschaktningar för billyftar i marken. Det är en styrka att vi varit med tidigt i projektet och har ett gott samarbete, där varje person är oerhört viktig för arbetet framåt, säger Mikael Lundberg, vd och delägare på Structor Byggteknik Umeå.

– Nu börjar det närma sig byggstart och vi ser framemot att sätta spaden i marken. Vi har varit med och förändrat Umeås stadsbild de senaste 80 åren, och det är väldigt roligt att få fortsätta bidra till något som kommer gynna både näringslivet och Umeåborna, säger Andreas Hansson, projektchef på OF Bygg.

– Sedan Motorcentralen grundades har det hänt mycket. Vi har expanderat och utvecklats, men hörnstenarna i bolaget finns kvar. Det här är ett viktigt steg på vägen mot att växa långsiktigt, både lokalt i Umeå och för Motorcentralens resa framåt, säger Mikael Ericsson, vd och delägare Motorcentralen Umeå.