Nyheter

Nu byggs en äventyrlig lekplats och utomhusscen i Kvibergs Park

Göteborg ska få en ny stor lekplats för barn och unga i alla åldrar. I Kvibergs Park startar nu bygget av ett lekslott med rutschkanor, linbana, käpphästbana och mycket annat. Dessutom anlägger idrotts- och föreningsförvaltningen en utomhusscen för träning och uppträdande.

Kvibergs Park i östra Göteborg utvecklas för fullt från gammalt regementsområde till modernt centrum för idrott, hälsa, kultur och utbildning. Bygget av sport- och ishall är i full gång. Nu påbörjas dessutom skapandet av en stor äventyrlig lekplats för barn från hela Göteborg.

– Området ska vara en mötesplats för alla åldrar och folk från hela Göteborg. För att bredda parkens utbud och locka fler barnfamiljer bygger vi därför en ny stor lekplats, säger Lotta Lidén Lundgren, tf förvaltningsdirektör.

Lekplatsen får specialbyggda attraktioner som följer temat Kvibergs kaserners slottsliknande byggnad. Den ska locka till lek och aktivitet i åldrarna upp till 15 år. Här kommer finnas konstgjorda hästar att klättra på och en käpphästbana med hinder, men också, rutschkanor, studsmattor, sandlåda, gungor, karusell, linbana och mycket annat. Där anläggs också sittplatser, picknickbord och fruktträd.

Bygger utomhusscen för träning och kultur

En annan satsning som förvaltningen gör för att bredda parkens utbud är bygget av en utomhusscen i nära anslutning till lekplatsen. Den är tänkt för gruppträningar och mindre kulturevenemang. Scenen får såväl tak, som belysning och ljudutrustning.

Lekplatsen och utomhusscenen beräknas stå klara i september.