Nyheter

Fler nya lägenheter i Grevegården

Uthyrningen av Familjebostäders 52 nybyggda lägenheter, varav 27 trygghetslägenheter, på Grevegårdsvägen i Tynnered är i gång. Här är det nära till det nybyggda Opaltorget med varierat utbud och god kollektivtrafik som leder till havet eller centrum. Området är lummigt och hälften av lägenheterna kommer kunna blicka ut över Opalparken som blir klar hösten 2023.

Trygghetslägenheter är för hyresgäster som är 70+. Det handlar om helt vanliga lägenheter som är extra utrustade med digitalt dörröga, spisvakt och stödhantag. På gården finns sedan tidigare trygghetsbostäder och en trygghetslokal som bjuder på gemenskap och aktiviteter. Huset har hiss och majoriteten av lägenheterna har balkong eller uteplats.

­- Tynnered har påbörjat en stor utvecklingsresa och i den är Familjebostäder en viktig kugge, säger Thomas Samuelsson, distriktschef på Familjebostäder i Tynnered.

– Därför känns det väldigt roligt att vi har kommit så här långt i vår egen process där vi tillför nya bostäder till området. Intresset är stort för trygghetsbostäder och med dem breddar vi utbudet av bostäder och bidrar till stadsutvecklingen.

Huset är byggt i partnering av entreprenören MVB Astor Bygg och Framtiden Byggutveckling som bygger på uppdrag av Familjebostäder.